LinkedIn training in company? Klik op deze link om offerte aan te vragen!

Persoonlijke communicatie op LinkedIn ingeperkt

Vorige week na een LinkedIn training die ik had gegeven, wilde ik de cursisten uitnodigen om te linken met een persoonlijke boodschap zoals ik dat altijd doe. Voor mij is die persoonlijke boodschap belangrijk omdat je die altijd terug kunt lezen in berichten en je meteen weet wanneer je die persoon in de training had. Zeg een soort persoonlijk geheugensteuntje. Handig als je een heel groot netwerk hebt.

Nu gaf LinkedIn aan dat je nog maar 5 persoonlijke berichten kunt gebruiken als je niet voor LinkedIn betaalt. Een forte inperking van het persoonlijk kunnen communiceren met mensen die je wil uitnodigen.

Ik heb zelf altijd een beetje een hekel aan uitnodigingen die niet voorzien zijn van een persoonlijk bericht. Als je al een groot netwerk hebt, wat doe je dan met uitnodigingen van mensen die je niet kunt en waarvan je ook niet weet waarom zij met je willen linken.

Zelf gebruik ik dan altijd de volgende methode:

MIJN NETWERK | ALLES WEERGEVEN

Dan kun je namelijk wel een bericht sturen aan degene die je heeft uitgenodigd zonder eerst gelinked te zijn. Uiteraard werkt dit alleen als je ook uitnodigingen open hebt staan.....

Even terug naar het feit dat je zelf dus blijkbaar nog maar 5 mensen persoonlijk mag uitnodigen.

Hieronder een workaround. In plaats van een betaald Premium account af te nemen, ga ik voortaan dan maar zonder een persoonlijk bericht iemand uitnodigen, maar stuur er meteen daarna – als de uitnodiging geaccepteerd is, een persoonlijk bericht met uitleg over mijn verzoek tot een connectie.

Ik vind het persoonlijk erg jammer dat LinkedIn deze inperking doet. LinkedIn is begonnen als een netwerktool. Jammer dat juist dat nu voorbehouden gaat zijn aan degenen die zich een betaald abonnement op LinkedIn kunnen veroorloven. Wat mij betreft een gemiste kans van LinkedIn.

Hoe ga jij om met onpersoonlijke uitnodigingen van mensen die met jou willen linken? Geef je reactie hieronder!