LinkedIn training in company? Klik op deze link om offerte aan te vragen!

Online uit de kast komen……

Maarten zit op de laatste rij in het klaslokaal voor de LinkedIn training en geeft in zijn introductie aan dat hij wil snappen hoe LinkedIn nu precies werkt.

Maarten is 60+ en heeft al jaren een LinkedIn profiel, maar doet er te weinig mee. Hij is gefrustreerd omdat hij niet precies snapt hoe het werkt. Hij loopt al maanden rond met het idee om een keer een LinkedIn training te doen en vandaag is het zover!

Bij de start van de training vertelt Maarten zijn verhaal over hoe hij zijn bedrijf begonnen is en de unieke methode die hij heeft bedacht. Omdat ik het profiel van Maarten en zijn website van tevoren uitgebreid heb bestudeerd, weet ik dat dit verhaal niet goed online staat.

Moeite met jezelf online profileren

Het verhaal van Maarten is niet uniek. Ik merk dat veel van mijn klanten daar moeite mee hebben.

LinkedIn is Amerikaans. Zij hebben geen enkele moeite zichzelf te profileren. Wij zijn als Nederlanders vaak te bescheiden. We mogen wat mij betreft best meer online uit ‘de kast’ komen. Meer van onszelf online laten zien.

Per slot van rekening is elke woord dat je toe voegt aan jouw LinkedIn profiel een kans om erop gevonden te worden. In LinkedIn zit een hele krachtige zoekmachine, waarvan over het algemeen veel te weinig gebruik wordt gemaakt.

Leeftijd telt niet op LinkedIn

Alles kun je leren. Dus ook LinkedIn. Leeftijd is niet belangrijk. Het is een kwestie van uitgelegd krijgen hoe LinkedIn werkt en hoe je een goed LinkedIn profiel maakt.

Ik heb daar gelukkig zelf geen last van. Ik ben zelf 60+-er en sta al vanaf 2008 met veel plezier op LinkedIn. Ik heb vanaf de komst van de computer in de jaren 80 van de vorige eeuw (wat klinkt dat ver weg) altijd een gezonde nieuwsgierigheid gehad te willen begrijpen hoe software en techniek werkt. Ik druk van nature makkelijk op knoppen om uit te vogelen hoe het werkt. En ik heb een natuurlijke gave om het helder en begrijpelijk aan anderen uit te leggen.

De klanten die ik begeleid hebben vaak het tegenovergestelde. Zij zijn heel gereserveerd en vaak bang om fouten te maken. Ik neem ze graag bij de hand door stap voor stap een goed profiel op te bouwen.

De enthousiaste aanbeveling van Maarten

Enkele uren na de training verraste Maarten mij met een prachtige aanbeveling: ‘Ja ik geef het toe, LinkedIn goed leren benutten is een generatiedingetje! Nou wanneer je met Judith mag werken dus niet, of niet meer. Wat een super duidelijke manier van les geven en goed oefenen tegelijk. Vandaag waren wij, samen met 2 collega's, student van Judith. Ik ben over de drempel en zie de waarde en de handigheid om LinkedIn voor me te laten werken. Enorm bedankt Judith, ik had het als 60+-er eerder moeten doen.’

Tenslotte

Herken jij jezelf in dit verhaal, waag de stap en nodig mij uit op LinkedIn en begin een goed gesprek. Ik help je graag!