Per 15 juni 2024 is ons nieuwe adres: ABOG Business Centre – Vanadiumweg 25, Amersfoort

Online trainingen LinkedIn

De Coronacrisis heeft onze samenleving in korte tijd drastisch veranderd. Ook de manier waarop we werken en leren gaat nu anders dan we gewend waren. Scholen hebben de deuren gesloten en leerkrachten zetten alle zeilen bij om via online communicatiemiddelen les te geven. Dat heeft niemand zien aankomen. Ik althans niet.

Ook wij hebben als trainingsinstituut voor sociale media op maandag 16 maart de deuren dichtgedaan. Omwille van de veiligheid van onze klanten en onszelf, zijn we overgestapt op Skype. Vorige week heb ik een LinkedIntraining van 3 uur verzorgd voor werkzoekenden en heb ik via Skype 1-op-1 coaching gegeven. Het is even schakelen en best wennen allemaal, maar als ondernemer zoek je creatief naar oplossingen.

De
crisis van 2009

Toen in 2009 de huisvestingscrisis op zijn hoogtepunt was, kon ik als zelfstandig facility manager moeilijk nog aan opdrachten komen. Ik ben toen in 2010 gestart met het geven van LinkedIntrainingen. Dat is nu dus 10 jaar geleden. Wie had ook toen kunnen denken dat we van het één op het andere moment in zo’n diepe en lange crisis zouden geraken? Ook nu weet niemand precies wat er gaat gebeuren en hoelang het virus onder ons blijft. Wie is straks immuun en wie nog niet? Blijft het virus rondwaaien en komt het keer op keer terug? Het zijn allemaal onzekerheden, waar je als ondernemer mee moet dealen.

De
plussen en minnen van online training

We
kennen allemaal wel de gevleugelde uitspraak van Johan Cruijff: ‘Elk voordeel
heb z’n nadeel.’ En zo is het ook met online trainen. Wat ik het meest mis, is
het persoonlijk contact. Ik vind het fijn om mensen de hand te schudden en even
in de ogen te kijken. Ik krijg energie van die persoonlijke interactie.

Nu
zit ik voor een webcam en merk dat dat statisch is. Ik loop graag, teken wat op
een bord of wijs iets aan op het digitale scherm. Het is minder dynamisch voor
mij en voor de cursist.

We
zijn afhankelijk van de techniek en onze verbinding is zo sterk als de zwakste
schakel. Als ik heel goede Wifi heb, maar de cursist in een omgeving zit met
een zwak internetbereik, dan werkt het niet. Als mijn camera hapert, heeft de
cursist geen beeld. Snap je wat ik bedoel? Het is gedoe en ik heb niet de
volledige controle. Voor mij is dat best wennen.

Gelukkig
heeft online trainen ook voordelen. Het is heel efficiënt. Je hoeft er niet
voor te reizen (ook goed voor het milieu) en de sessies verlopen heel vlot
omdat er minder sociale interactie is. Je wordt niet afgeleid door anderen en
kan je dus volledig concentreren op de inhoud van de training. Je geniet van je
eigen kopje koffie of thee erbij en je kan zelf kiezen of je een raam opendoet
of de verwarming nog een graadje hoger zet.

Tijd
om te investeren in kennis

Ik
merk dat mensen, omdat ze minder tijd aan hun werk en reizen besteden, ruimte
hebben in hun agenda voor opleiding en training. Ik zie het aantal aanvragen
elke dag toenemen. Iedereen snapt dat de situatie waarin we zitten, niet van
vandaag op morgen is opgelost. Dus zoeken mensen een manier om hun extra tijd
de komende weken zinvol te besteden.

Ondernemers
en werkzoekenden

De
twee groepen waar ik meest voor kan betekenen zijn ondernemers en werkzoekenden.
Vanaf nu geef ik al mijn LinkedIntrainingen voor deze doelgroepen online. Vanaf
vandaag kan je ze online boeken. Na het testen van verschillende online
platforms, heb ik gekozen voor ZOOM, een applicatie waarmee je stabiel kunt beeldbellen,
schermen van de trainer en deelnemers met elkaar kunt delen en overnemen als
het nodig is. Het is een platform waarmee ik online trainingen of webinars kan geven;
voor nu en in de toekomst. Voor de cursist is het kosteloos en eenvoudig in het
gebruik.

En voor de mensen die online maar niks vinden: wees gerust. Hoe succesvol de online trainingen ook mogen zijn; zodra het veilig is, worden ook de lessen in Soest weer hervat. En ik hoop voor iedereen van harte dat we daar niet te lang op hoeven te wachten.

Meer
weten?

Wil
je meer weten hoe deze digitale trainingen er uitzien en wat de voorwaarden
zijn om mee te kunnen doen, check dan de website judithdepagter.nl. Ik wens
iedereen veel sterkte in deze tijd.