LinkedIn training in company? Klik op deze link om offerte aan te vragen!

Nieuwe functionaliteiten in LinkedIn

Soms voelt het als water naar zee dragen. Mensen die me al langer kennen en volgen, weten dat ik een compleet handboek voor LinkedIn publiceer. Cursisten krijgen dit e-book gratis en anderen kunnen het via mijn website bestellen. Ik wil dat handboek actueel houden, maar LinkedIn maakt me dat gemakkelijk – integendeel. Verandering volgen elkaar in rap tempo op, zodat de laatste editie van enkele weken geleden, nu alweer enkele wijzigingen kent. Die neem ik op in de volgende uitgave van september, maar als je helemaal bij wilt blijven, lees je in dit blog waar het om gaat.

Je laatste werkgever

Je kan nu zelf kiezen of je laatste werkgever boven in je profiel staat of niet. Dat is heel fijn voor iedereen die niet meer bij de laatste werkgever werkt en bijvoorbeeld op zoek is naar een baan. Ook als je voor verschillende werkgevers werkzaam bent, of freelance werkt, kan je nu zelf kiezen wat er boven in je profiel komt te staan. Hieronder zie je waar je dat kunt instellen.

Welke afzender bij ARTIKEL SCHRIJVEN

Als je naast een persoonlijk profiel ook een bedrijfspagina hebt op LinkedIn, kon je tot voor kort niet kiezen op welke pagina je een tekst wilde publiceerde met ARTIKEL SCHRIJVEN. Natuurlijk kon je de link wel delen als bijdrage op je bedrijfspagina, maar handig was het niet. Dat is nu veranderd. Je kan vanuit je HOME in je persoonlijke profiel bij ARTIKEL SCHRIJVEN kiezen of je dit als persoon of als beheerder van je bedrijfspagina wilt plaatsen. Dat ziet er zo uit:

Dit werkt overigens alleen vanuit je persoonlijke HOME-pagina. Op je bedrijfspagina kan dit (nog) niet. Zelf ben ik beheerder van een fiks aantal bedrijfspagina’s. Dan werkt dit nog niet helemaal naar wens. Ik kan namelijk niet al mijn bedrijfspagina’s zien en wat ik zie, staat in een willekeurige volgorde.

Ik heb het LinkedIn Helpcentrum intussen hierover een bericht gestuurd en zij melden dat deze nieuwe functionaliteit op dit moment wordt uitgerold. Het is de bedoeling dat dit binnenkort zo gaat werken dat je wel zelf een keuze kunt maken. Wanneer dat zal zijn, is niet gecommuniceerd. 

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van LinkedIn? Volg mij dan op LinkedIn of nodig mij uit op LinkedIn  met een persoonlijk bericht. Dan word je automatisch meegenomen in de informatie die ik regelmatig via LinkedIn deel.

Wil je constructief met LinkedIn aan de slag? Kijk dan op de website voor een cursus of training die bij jou past: www.judithdepagter.nl.  Je kan ook contact opnemen: info@judithdepagter.nl of bel 035-5881717.