LinkedIn training in company? Klik op deze link om offerte aan te vragen!

Méér bereik met een nieuwsbrief op LinkedIn

LinkedIn heeft in 2021 een nieuw communicatiemiddel geïntroduceerd: de nieuwsbrief. In mijn blog van 15 december jl. heb je daar al meer over kunnen lezen. Ook heb ik je toen beloofd dat ik er zelf mee aan de slag zou gaan en mijn ervaringen hier zou delen. Bij deze los ik die belofte in. Op 30 december heb ik mijn eerste nieuwsbrief met netwerktips online gezet. En dat bleef niet onopgemerkt…

Resultaten van mijn 1e nieuwsbrief

Bij het schrijven van dit blog zijn we 24 dagen verder. De teller van de nieuwsbrief staat inmiddels op 765 abonnees! Ik moet daar eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat mijn netwerk op LinkedIn bestaat uit 3.784 volgers. Elke dag komen er nog nieuwe abonnees bij, hoewel het nu minder hard gaat dan vlak na de publicatie.

Nieuwsbrief versus artikel

Als ik het effect van de nieuwsbrief vergelijk met de interactie van een artikel, dan scoort een nieuwsbrief veel beter. De nieuwsbrief werd 541 keer bekeken, kreeg 36 likes, 16 commentaren en werd 2 keer gedeeld. Ook viel mij op dat 2egraads contacten reageerden met een commentaar. Dat is iets wat bij een artikel bijna nooit gebeurt.

2e nieuwsbrief

Het succes van de eerste nieuwsbrief motiveerde mij om meteen door te pakken. Op 13 januari heb ik een tweede nieuwsbrief gepubliceerd met als onderwerp ‘De waarde van een aanbeveling’. Inmiddels is die nieuwsbrief 838 keer bekeken en 14 keer geliked en 1x commentaar.

LinkedIn legt uit

LinkedIn geeft als verklaring voor het succes dat nieuwsbrieven bij meer connecties onder de aandacht wordt gebracht. Ook is LinkedIn met push mails actief voor mij aan de slag om mijn nieuwsbrief onder de aandacht te brengen en dat levert dus ook effect op. Artikelen worden niet actief gepushed. Die zakken door de almaar slimmere algoritmes steeds verder weg. Helaas!

Nieuwsbrief of artikel?

Als je de uitleg van LinkedIn goed leest, kan je dus beter je energie stoppen in een nieuwsbrief dan in artikel. Je bent immers best even druk met het maken van een inhoudelijk goed en lang artikel. Anderzijds kan je de content van een artikel ook weer gebruiken voor je nieuwsbrief en dan snijdt het mes aan twee kanten.

Tip voor je nieuwsbrief

Ik heb er bewust voor gekozen om de teksten in de nieuwsbrieven niet commercieel te maken, maar uitsluitend informatief. Eigenlijk geldt dat voor alles wat je doet op LinkedIn. Ik deel veel nuttige informatie over online netwerken en LinkedIn in mijn nieuwsbrief. Als het mensen nieuwsgierig maakt, komen ze vanzelf met mij in contact.

Beloning

Mijn aanpak wordt beloond. Zo kreeg ik van een 1e graad netwerkcontact het aanbod om mijn nieuwsbrieven 1-op-1 door te plaatsen in een van zijn best lopende groepen met ruim 50.000 leden. Hoe leuk is dat! En dat heeft alweer de eerste leuke reacties opgeleverd. Lang leve digitaal netwerken!

Cursus nieuwsbrieven

Ik ben zo enthousiast over de nieuwsbrieven dat ik graag met jou aan de slag ga om je er alles over te leren. Daarom heb ik een training ontwikkeld: Communiceren via LinkedIn als een Pro 2.0. Deze training is ontwikkeld voor LinkedIn gebruikers die al ervaring hebben met het publiceren van artikelen en nu de stap willen zetten om nieuwsbrieven te schrijven en publiceren. Deze training duurt 2 uur en voorlopig geef ik ‘m alleen online via ZOOM. Zodra de coronaregels het toelaten, ga ik deze training ook live in Soest aanbieden.

Meer info en aanmelden

Wil je meer weten over de training of je vandaag nog aanmelden? Laat het mij weten via de contactpagina van mijn website, rechtstreeks via e-mail: info@judithdepagter.nl of telefonisch op 035-588 17 17.