LinkedIn training in company? Klik op deze link om offerte aan te vragen!

LinkedIntraining via ZOOM: wat zeggen cursisten?

Aan het eind van week 5 van de intelligente lockdown, heb ik met mijn cursisten de balans opgemaakt van vier weken trainen via ZOOM. Ik was erg benieuwd naar het totaalbeeld dat de reacties zouden geven. Ik ben een mensen-mens en floreer als ik voor een groep sta. Mensen die mij goed kennen, weten dat. Online trainen is echt anders en ook ik heb daaraan moeten wennen. Intussen heb ik mijn draai gevonden, maar is het de vraag of mijn cursisten dat herkennen. Vandaar deze bloemlezing over de feedback die ik heb ontvangen van ondernemers en werkzoekenden.

Positieve reacties over de online LinkedIntraining

 • ZOOM werkte prima voor mij
 • Prima. Voldeed net zo goed als live denk ik
 • Ik vond het super. Zelfs beter dan klassikaal
 • Het was de 2e keer dat ik ZOOM gebruikte en ik was er wederom enthousiast over
 • Ik vond het lekker om met mijn koptelefoon achter mijn eigen scherm te zitten
 • Focus op 1 plek (je scherm) waar alles op gebeurt
 • Een dergelijke training is mijns inziens heel geschikt voor online
 • De online training was hartstikke goed te volgen
 • Eigenlijk wel prettig om dit gewoon vanuit huis te kunnen doen
 • ZOOM werkte goed voor mij en het geluid was ook goed
 • Online via Zoom is dit goed te doen
 • De digitale LinkedInbijeenkomst die ik bij Judith gevolgd heb, was heel helder.

Tips en kritische noten over de online LinkedIntraining

 • Op mijn PC kon ik niet het scherm van de trainer volgen en zelf aan de slag. Dus ik moest luisteren en doen, in plaats van kijken wat de trainer deel en meedoen
 • Doe van tevoren een individuele test met de deelnemers via ZOOM om te testen of ZOOM werkt qua kijken en zelf doen
 • Let op balans tussen luisteren en zelf doen
 • Splits je training op in 2x 1,5 uur in plaats van 1x 3 uur i.v.m. concentratie
 • Ik vond 3 uur wel lang met oog op concentratie. Iets meer pauzes of meer oefeningen tussendoor.

Positieve reacties over de inhoud van de LinkedIntraining

 • Erg leerzame training
 • Ik kreeg er veel inspiratie door
 • Ik ben echt enthousiast geworden over LinkedIn omdat ik zoveel meer mogelijkheden zie
 • Goed binnen de tijd en duidelijke voorbeelden
 • Inspirerend door jou gedaan
 • Haar aanwijzingen waren onmiddellijk toepasbaar
 • Haar directe, constructieve feedback werkt inspirerend.

Wat heeft de LinkedIntraining opgeleverd?

Over LinkedIn

 • Een beter LinkedIn profiel
 • Wat je allemaal kunt optimaliseren om je profiel zo goed en functioneel mogelijk te maken
 • Ik weet nu wat er achter diverse knoppen zit
 • Inzicht in veel meer mogelijkheden en instellingen
 • Welke informatie waar hoort
 • Wat zichtbaar is
 • Hoe LinkedIn in elkaar zit
 • concrete tips om mijn LinkedIn professioneler te maken.

 Over zichtbaarheid en netwerken

 • Meer zichtbaarheid voor werkgevers
 • Mijn netwerk uitbreiden
 • Ik zie veel mogelijkheden om mezelf meer onder de aandacht te brengen en dat was een van mijn doelen
 • Om zichtbaarder te worden.

Over sociale media

 • Wees zichtbaar op sociale media zonder agressief te zijn
 • Sociale media kosten tijd. Trek die tijd er ook voor uit

Mijn eigen ervaring

Ik wist al dat een goede voorbereiding de basis is voor succes. Bij het geven van online trainingen via ZOOM is die voorbereiding echter anders. Zo is het vooraf testen van de kwaliteit van je verbinding essentieel. Verder maak ik van tevoren duidelijke afspraken over communicatie, want anders wordt het een janboel. Zo mag je alleen technische vragen tussendoor stellen. Als een onderwerp is afgerond, is er ruime gelegenheid voor het stellen van inhoudelijke vragen.

Online is het nog belangrijker om vooraf een goede inschatting te maken of deelnemers qua niveau bij elkaar passen. Offline heb je meer feeling met je publiek en kun je aan de deelnemers die al verder zijn, op een andere manier aandacht geven. Omdat je niet hele groep tegelijkertijd online ziet, heb je minder goed in de gaten hoe iedereen erbij zit.

En ik merk dat online trainen zwaarder is dan offline. Cursisten geven dat ook terug dat het best lastig is om urenlang geconcentreerd te blijven met alleen een beeldscherm voor je. Voor mijzelf geldt dat ook en ik ga daar wel iets mee doen in mijn programma.

Mooie scores

Al met al ben ik heel blij met de feedback die ik heb ontvangen. De gemiddeld score bedraagt 8,9! Die score ligt zelfs nog ietsje hoger dan offline. Bij deze bedank ik al mijn enthousiaste klanten voor hun mooie cijfers en eerlijke feedback! Het heeft mij doen besluiten dat ik naast de reguliere fysieke trainingen, want daar is veel behoefte aan binnen mijn klantenkring, zeker ook kleinschalige online trainingen blijf geven via ZOOM. Vooral 1-op-1 trainingen die 2 uur duren, zijn hiervoor ideaal.

Ook een online LinkedIntraining volgen?

Ben je enthousiast geworden na de feedback van mijn klanten en wil je zelf onder begeleiding aan de slag met je LinkedInprofiel? Bekijk dan deze link met diverse mogelijkheden voor ondernemers en werkzoekenden. Het is ook mogelijk individuele LinkedIn coaching af te spreken. Ik zie je binnenkort online!