Per 15 juni 2024 verhuizen wij naar ABOG Business Centre – Vernadiumweg 25 – Amersfoort

LinkedIn voor arbeidsprofessionals

Een aantal gebeurtenissen in oktober 2018 inspireerden mij tot het schrijven van dit blog. Ik werk als zelfstandig LinkedIn trainer al bijna 9 jaar voor de doelgroep ‘werkzoekenden’. Die vinden hun weg naar mijn open inschrijftrainingen via de zoekmachines of ze worden doorgestuurd door outplacement en of reïntegratiebureaus, loopbaan coaches en vele andere arbeidsprofessionals.

Ik vind dat heel inspirerend werk. Het geeft veel voldoening om mensen die op zoek moeten naar een nieuwe baan en vaak nog maar weinig kennis hebben van social media in een training van 3 uur zo enthousiast te krijgen dat ze niet kunnen wachten om met de handleiding zelf aan de slag te gaan. Vaak bereiken mij positieve berichten dat die training ze heeft geholpen – direct dan wel indirect – om een nieuwe baan te vinden.

Ik werk al jaren met vaste partners samen die trouw hun klanten aan mij doorsturen voor het geven van LinkedIn trainingen. Dat is praktisch want dan hoeven ze daar zelf gaan aandacht aan te geven. Het is ook best lastig om de snelle ontwikkelingen van LinkedIn tot in de puntjes bij te houden als je arbeidsprofessional bent en je hart eigenlijk daar ligt: bij het begeleiden van de klant naar een nieuwe baan.

In de maand oktober werd ik benaderd door een contact werkzaam bij een detacheringsbureau voor hoger opgeleiden dat ze een klant hadden die graag bij mij een LinkedIn training wilde komen volgen.  En kort daarop een deelnemer van datzelfde bureau die graag een 1-op-1 coaching LinkedIn wilde komen doen. Leuk!

Daarna werd ik benaderd door een loopbaanadviesbureau die hun adviseurs een LinkedIn training gunnen om zo nog beter hun klanten te kunnen adviseren op LinkedIn.

Met zo’n bureau zouden we ook afspraken kunnen maken over het mogen gebruiken van mijn handleiding in E-book vorm “Mensen verbinden via LinkedIn” met hun eigen logo voor hun eigen klanten.

Dat sterkt mij in de gedachte dat er nog veel meer van dit soort bureaus zijn die of extra scholing kunnen gebruiken voor hun personeel. Of kleine bureaus die niet de LinkedIn trainingen zelf willen geven aan hun klanten omdat dat te veel tijd kost, maar gebaat zouden zijn met een LinkedIn trainer die altijd up to date is en die maandelijks open inschrijf trainingen geeft in het midden van het land waar ze op verzoek naar kunnen doorverwijzen. Of 1-op-1 LinkedIn coaching bij de klant.

Enfin, ik hoop dat de lezers van dit blog wellicht suggesties hebben voor netwerkcontacten, waarmee ik in contact kan komen om te kijken hoe wij de handen ineen kunnen slaan om samen sterker te staan! Ik laat mij graag verrassen.

Check voor meer informatie mijn website met een aparte pagina over arbeidsprofessionals.