LinkedIn training in company? Klik op deze link om offerte aan te vragen!

Ken jij echt je connecties op Linkedin?

In mijn werk als Linkedin-trainer krijg ik regelmatig de vraag: ‘Ken jij nou zelf alle mensen met wie je een connectie hebt op Linkedin? Je hebt er meer dan 500!’ Ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik ze allemaal ken, maar ik snap heel goed de vraag. Want lang niet iedereen kent al zijn of haar connecties. En daarmee doe je weinig mensen een plezier. Want ook bij Linkedin geldt dat kwaliteit voor kwantiteit gaat. Als je Linkedin wilt gebruiken om actief te netwerken, is het belangrijk dat je al je connecties ook daadwerkelijk kent.

Netwerken is geen wedstrijdje!

Nou is ´kennen´ een relatief begrip. Voor mij betekent iemand kennen in deze context dat je diegene persoonlijk kan benaderen met een vraag of een verzoek. Zelf maak ik daar vaak gebruik van om mensen met elkaar in contact te brengen. Als iemand tijdens een training vraagt of ik nog een goede tekstschrijver ken in de regio Amersfoort, dan hoef ik maar in mijn Linkedin-connecties te kijken om te kunnen helpen. Ik kan al mijn connecties direct benaderen en hoef niet uit te leggen wie ik ook al weer ben. En daar gaat het om! Je kan dus beter 100 connecties hebben die je altijd kan benaderen, dan 300 waarvan je de helft nooit hebt ontmoet. Staar je dus niet blind op het aantal connecties van iemand.

Opschoonactie!

Het is goed om af en toe je Linkedin connecties kritisch door te lopen. Stel jezelf daarbij de volgende vraag: als morgen iemand mij vraagt om diegene met deze connectie in contact te brengen, zal ik dat dan ook doen? Of is de kans groot dat mijn connectie geen idee heeft wie ik ben. Een andere vraag is of je nog steeds in verband wil worden gebracht met de betreffende connectie. Is dat niet het geval, omdat je er bijvoorbeeld een slechte ervaring mee hebt gehad, dan is het ook raadzaam om deze connectie te verwijderen. Hoe je dat doet, kan je lezen in paragraaf 7.3 van mijn e-boek ‘Mensen verbinden met Linkedin’. In hetzelfde hoofdstuk leg ik ook uit hoe je op een verantwoorde wijze je netwerk kan uitbreiden met behulp van Linkedin.

Het e-book krijg je gratis als je een training komt volgen bij delinkedintraining.nl. De eerste 3 hoofdstukken van het e-book kan je hier gratis downloaden. Ik ben benieuwd naar je ervaringen!