Per 15 juni 2024 is ons nieuwe adres: ABOG Business Centre – Vanadiumweg 25, Amersfoort

Ik ben te oud voor LinkedIn!

Ik kwam in contact met Maarten die een succesvol adviesbureau runt. Maarten liep al een tijd te tobben hoe hij zichzelf op een professionele manier zichtbaar kon maken op LinkedIn. Hij kwam er niet goed uit en merkte weerstand. Hij begreep het niet, duwde het dan weer weg en dacht ‘komt wel een keer. Is een generatiedingetje……’. Zo suste hij zijn geweten. Maar het bleef knagen.

Maarten had een gesprek met een leverancier. Daar kwam LinkedIn ter sprake en zijn wens om er meer van te weten. Toen werd mijn naam genoemd.

We hadden telefonisch contact en hij legde mij uit waar hij tegenaan liep. Ik mocht een voorstel maken voor een LinkedIn training voor hemzelf en een aantal leden uit zijn team.

We prikten een datum voor een training. De deelnemers aan deze training waren 50 en 60+ ers. In de kennismakingsronde vertelden ze hun verhaal. Zo’n ontzettende hoeveelheid kennis zat er die ochtend aan tafel!

Uiteraard had ik van te voren naar hun LinkedIn profielen gekeken, maar daarin stond nog niet de helft van wat ik in de kennismaking te horen kreeg.

Zo jammer, dat je ondernemer bent, zoveel levenservaring en kennis opgebouwd hebt en dat je dit dan niet de wijde online wereld in brengt omdat je niet weet hoe het werkt.

De tijd dat je je kennis als ondernemer op een website zet en dan daarmee klanten naar je toetrekt ligt echt al decennia achter ons. Het gebruik van social media kan enorm behulpzaam zijn in het in contact komen met nieuwe mensen of nieuwe klanten.

Even terug in de tijd…..

Inmiddels bestaat LinkedIn dit jaar 20 jaar. Wereldwijd gebruiken 850 miljoen mensen dit platform en zijn er 9 miljoen gebruikers in Nederland (85% van de beroepsbevolking). LinkedIn is HET zakelijke social media platform dat je niet kunt missen om jezelf als ondernemer en de mooie dingen die je doet te communiceren.

Ik denk aan hoe ik erin sta. Ik ben ook 60+ en heb nooit knoppenangst gekend. Ik ben van de generatie die voor het eerst een PC, waar Word op stond, voor zijn neus kreeg in een nieuwe baan. Ik was gewend om met WP te werken. Succes! Niemand had tijd om mij in te werken. Ik ging op onderzoek uit en wist in korte tijd hoe het programma werkte. Gewoon je logische verstand en intuïtie gebruiken. Collega’s wisten mij altijd te vinden met hun vragen. ‘Judith jij weet vast hoe ik bestanden moet samenvoegen in Word. Kun je het mij uitleggen?’

Ik heb een natuurlijke nieuwsgierigheid om te achterhalen hoe software werkt en een gave om het in heldere begrijpelijke taal uit te leggen.

Die ervaring had ik bij de start van mijn carrière als LinkedIn trainer in 2009 toen ik een verhaal mocht houden voor een groep van 50+-ers die op zoek moesten naar een nieuwe baan. Ze hadden nog niet van LinkedIn gehoord en ik had de opdracht gekregen ze in 2 uur enthousiast te krijgen voor LinkedIn. Nou dat lukte! Ik kwam als een stuiterbal vol adrenaline terug. Ik had mijn roeping gevonden!

Niets vind ik meer belonend dan ondernemers die een kennisachterstand hebben op het gebied van LinkedIn te helpen om zichzelf op een realistische en krachtige manier te presenteren, een gedegen online netwerk op te bouwen en via communicatie op LinkedIn mooie verhalen te delen. Dat leerde ik ook Maarten en zijn collega’s.

Dezelfde dag van de training kreeg ik als bedankje een mooie aanbeveling toegestuurd: ‘ Ja ik geef het toe, LinkedIn goed leren benutten is een generatiedingetje! Nou wanneer je met Judith mag werken dus niet, of niet meer. Wat een super duidelijke manier van les geven en goed oefenen tegelijk. Vandaag waren wij, samen met 2 collega's, student van Judith. Ik ben over de drempel en zie de waarde en de handigheid om LinkedIn voor me te laten werken. Enorm bedankt Judith, ik had het als 60+-er eerder moeten doen.

Ervaar jij ook weerstand om jezelf online te profileren of ervaar je tegenzin om LinkedIn in te zetten, omdat je niet weet hoe het werkt? Onderneem dan actie en kom met mij in contact. Ik help je graag!

Want LinkedIn is geen generatiedingetje! LinkedIn kun je gewoon leren.