Per 15 juni 2024 is ons nieuwe adres: ABOG Business Centre – Vanadiumweg 25, Amersfoort

Hoe heet je eigenlijk op Linkedin?

images

Onlangs kwam ik voor een opdracht in gesprek met een recruiter van een van mijn klanten. Ze vertelde me dat ze op zoek was naar een goede officemanager. En of ik misschien iemand wist. Later in de auto dacht ik weer terug aan het gesprek en schoot mij iemand van vroeger te binnen voor die vacature. Ik krabbelde snel een notitie en ging die dag verder met mijn werk. Enkele dagen later kwam ik de notitie weer tegen en ging ik in mijn Linkedin-netwerk op zoek naar de betreffende persoon van vroeger. Helaas… nergens meer te vinden. Erg veel tijd had ik niet en ik liet het klusje voor wat het was.

Twee weken later kwam ik de dame waar ik naar op zoek was, bij toeval tegen. Ik kreeg een verzoek van een oud klasgenoot die net was begonnen met Linkedin en zij bleek al direct gelinkt te zijn met de dame in kwestie. Blijkbaar was ze intussen getrouwd en had ze de naam van haar man aangenomen…

Zorg voor optimale vindbaarheid

Natuurlijk heb ik meteen contact met haar gezocht en heb haar de baan van mijn opdrachtgever voorgelegd. Daar had ze wel oren naar, maar toen enthousiast ik weer contact opnam met de recruiter, was intussen de baan zo goed als vergeven. Erg jammer en mijn kennis van vroeger had dit kunnen voorkomen, door haar meisjesnaam aan haar achternaam toe te voegen. Linkedin zet daar netjes een streepje tussen en je zorgt ervoor dat je zowel op je nieuwe als je oorspronkelijke achternaam vindbaar bent.

Vindbaar zijn op Linkedin is essentieel. Of het nu gaat om het uitbreiden van je netwerk of het zoeken naar een passende baan of nieuwe klanten: zorg dat je alle juiste woorden op de goede plek hebt staan. Woorden waarop andere mensen op Linkedin jou kunnen vinden. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Recruiters  en werkgevers zoeken op het woord "beschikbaar".  Zet ook de functie  in de kopregel (de regel direct onder je naam). Zoek je die baan in je woonplaats? Zet die plaatsnaam er dan ook bij.

Wil je nog meer tips ontvangen?

Het leuke is dat we bijna dagelijks met allerlei verschillende mensen werken, die iets met Linkedin willen of al iets met Linkedin doen. Ook spreken we mensen die denken dat Linkedin geen geheimen meer voor ze heeft. Die zijn het leukst! Want als we daarmee het profiel en hun activiteiten op Linkedin doornemen, blijkt dat Linkedin nog veel verrassingen voor ze heeft. Tal van nieuwe mogelijkheden om meer en beter te netwerken en legio tips waardoor ze hun vindbaarheid en zichtbaarheid verder kunnen verbeteren. Wil jij ook weten hoe je meer uit Linkedin kan halen? Blijf ons dan volgen of schrijf je in voor een van de trainingen. Klik hier aan voor meer informatie over de trainingen en aanmeldmogelijkheden.