LinkedIn training in company? Klik op deze link om offerte aan te vragen!

Geef eens een Linkedin training cadeau!

Voordat ik echt ga beginnen met dit blog, kan ik er natuurlijk niet om heen om iets te zeggen over het grote nieuws van deze week: Linkedin is voor 23,3 miljard euro overgenomen door Microsoft! Had ik destijds maar aandelen gekocht in Linkedin, want Microsoft betaalt € 196 per aandeel. Dat is maar liefst € 65 meer dan de meest recente beurswaarde. Mooi vind ik de verklaring van Microsoft voor de overname: ‘beide bedrijven hebben als missie om de professionele wereld met elkaar te verbinden.’ Kijk, dan maak ik me geen zorgen meer over de toekomst. Want ook mijn motto is ‘mensen verbinden via Linkedin. Het is zelfs de titel van mijn boek.’

Geen aandelen, wel een opdracht

Goed, ik heb dus geen aandelen, dus moet er gewoon worden gewerkt. Vorige week kwamen twee managers van een grote financiële instelling een training bij me volgen. Bij het voorstelrondje werd al snel duidelijk dat de twee op zoek mochten naar een andere baan. Het bedrijf waarvoor ze nog werkten, had een grote reorganisatie aangekondigd. In het gesprek dat volgde, deden de heren een mooi aanbod. Als de training ‘strategisch gebruik van Linkedin’ hen zou bevallen, zou ik een voorstel mogen doen voor meer trainingen in hun organisatie. Het idee erachter was dat hun personeel dat met de reorganisatie te maken kreeg, via Linkedin gemakkelijker naar een nieuwe baan zou doorstromen.

Cadeautje

De training die ik gaf, viel in de smaak en ik mocht een voorstel schrijven. Een dag later had ik de opdracht te pakken en deze week heb ik de eerste training al gegeven. Voor mij is het een mooie opdracht, maar ook het personeel dat ik train, ervaart het als een cadeautje. Het inzicht en de vaardigheden die ik ze tijdens een training aanreik, kunnen ze meteen inzetten voor een beter toekomstperspectief. Want met Linkedin zie je ineens een schat aan mogelijkheden waarmee je concreet aan de slag kan. Ken je dus bedrijven waar mensen worden ontslagen of ken je mensen die te maken hebben met reorganisatie of ontslag, breng ze dan met mij in contact.