LinkedIn training in company? Klik op deze link om offerte aan te vragen!

Een training social media als cadeautje

Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat ik als expert en trainer in LinkedIn wordt gevraagd om een training of workshop te geven aan cursisten die dat gratis ontvangen. De achterliggende motivatie om zo’n training aan te bieden, is elke keer anders. Het fenomeen deed zich afgelopen jaar voor het eerst voor, maar intussen ben ik dit jaar al verschillende keren als ‘cadeautje’ ingezet. En elke keer was het voor de ontvangers een bijzondere en leerzame ervaring.

Cadeautje aan klanten

Vorig jaar gaf ik een training over LinkedIn aan een sales- en communicatieteam van een groot bedrijf. Die waren daar zo enthousiast over dat ik een paar weken later werd benaderd met het verzoek of ik voor hun klanten een aantal trainingen door heel Nederland wilde verzorgen. Het werd professioneel aangepakt en zo stond ik in de weken die volgden op de meest mooie locaties training te geven. Na de training kregen de klanten van het bedrijf nog een lunch aangeboden. Het was een groot succes met enthousiaste klanten en een bijzonder tevreden opdrachtgever.

Extra service voor leden

Dit voorjaar stond ik in opdracht van een branchevereniging samen met collega trainers op een bijeenkomst voor leden. Deze branchevereniging trakteert de leden regelmatig op allerlei trainingen en workshops. De leden die bij mij de LinkedIntraining volgden, hadden daar verschillende redenen voor. Zo waren er werknemers die hun profiel op orde wilden brengen, zodat ze beter voorbereid zijn als ze van baan willen veranderen. Er waren ook deelnemers die al op zoek waren naar een nieuwe baan en LinkedIn daar effectiever voor wilden inzetten. En er kwamen ondernemers op af die LinkedIn wilden gebruiken om te werken aan hun naamsbekendheid, personeel te werven en hun netwerk te vergroten.

LinkedIn als relatiegeschenk

Laatst kwam ik via mijn netwerk in contact met een zelfstandig ondernemer die een hele dag een training wilde volgen. Ze nam meteen zeven andere ondernemers uit haar netwerk mee! Ze kregen een maatwerktraining van mij waarbij ze hebben geleerd hoe ze LinkedIn kunnen inzetten voor hun corporate en personal branding en hoe ze aan nieuwe business kunnen komen via dit sociale mediaplatform.

Als onderdeel van een opleiding

Deze week mag ik meewerken aan een speciale week bij een opleidingsinstituut. Tijdens die week krijgen eerste jaars leerlingen allerlei trainingen en workshops aangeboden die ze kunnen gebruiken bij het vinden van een stageplaats en later een baan. Voor veel van die leerlingen is het een eerste kennismaking met LinkedIn. Ik zeg dan ook altijd dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het aanmaken van een profiel op LinkedIn.

Inspiratie!

Zoals je ziet zijn er allerlei redenen en mogelijkheden om een ander een plezier te doen met een waardevolle workshop of training. Als je daar meer over wilt weten of nog wat extra inspiratie zoekt, neem dan contact met mij op. Je bereikt me via mijn website of door mij persoonlijk een connectieverzoek te sturen.